Нові подробиці резонансного вбивства підлітка у фунікулері: в “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” ексклюзивно покажуть повне відео з камер спостереження та розкриють досі невідомі деталі

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Нові подробиці резонансного вбивства підлітка у фунікулері в “Говорить вся країна”
1plus1

Яке покарання чекає на вбивцю, та що стало причиною конфлікту, внаслідок якого помер підліток - розібрались у “Говорить вся країна”.

Поділитися:

Вже сьогодні, 29 квітня, о 19:30 у токшоу “Говорить вся країна” ексклюзивно розкажуть нові подробиці резонансного вбивства підлітка на фунікулері.

З понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувається показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна”. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. 

Ввечері, 7 квітня, у столичному фунікулері стався смертельний інцидент, який сколихнув всю країну. 30 річний екс-працівник УДО, який був у стані алкогольного сп’яніння, напав на компанію підлітків, що їхали у фунікулері. Коли 16-річний Максим Матерухин виходив з вагону, чоловік накинувся на нього і штовхнув на шибку. Підліток розбив скло головою і від отриманих колото-різаних ран та великої втрати крові помер ще до приїзду лікарів.

До студії проєкту завітає мати та батько підлітка. Батьки хлопця кажуть, що першим про те, що сталося, їх сповістив друг сина.

“Першим мені подзвонив друг сина, він сказав: тьотя Іра, приїжджайте швидше до фунікулера, бо Максиму погано, його побили. Я кажу: дай йому трубку, а він відповів, що син не може розмовляти, бо в нього порізане горло. Я швидко викликала таксі і мені знову подзвонили, це вже була “швидка”, тоді мені вперше сказали, що він помер. Я так сильно почала кричати в тому таксі, я не вірила в дійсність, бо цього просто не може бути. Коли мій чоловік зайшов до фунікулера, тіло Максима вже забирали відповідні служби”, - каже мати підлітка.

Батько Максима каже, що одразу після смерті підлітка з ними на зв’язок вийшла мати обвинуваченого у вбивстві чоловіка.

“Майже одразу після вбивства нам надіслали у вайбері повідомлення: “Вас турбує мама Артема. Мене звати Людмила Володимирівна. Прийміть будь-ласка щирі співчуття з приводу трагедії, яка на жаль сталася для всіх нас. Ми готові допомогти вашій родині у вирішенні питання щодо поховання. Готові до діалогу”. Я одразу не зрозумів, хто це написав, думав, що може мати якогось однокласника пропонує допомогу, але через кілька днів ми все ж таки зрозуміли, хто це був”, - каже батько.

До студії також завітали друзі Максима, які були з ним разом в момент смерті. Під час розмови з ведучим хлопці розповіли нові ексклюзивні подробиці: із вбивцею під час інциденту був ще один чоловік, який намагався заспокоїти нападника.

“Ми з друзями жартували один з одного, коли до нас в розмову втрутився цей чоловік. Він намагався нас зачепити, але я не відповідав на його закиди. Він був разом з другом. Трохи згодом він почав заспокоювати нападника, казав: все, досить, заспокойся. Він почав тикати пальцем, звертався до всіх і коли ми підїжджали до верху, він сказав: зараз вийдеш і будеш показувати, як віддаватимеш борг Батьківщині. Ми почали виходити і я побачив, як він побіг до Максима. Взяв його обома руками і кинув на скло. Хочу зазначити, що Максим не спотикнувся, адже там не було сходів, це рівна поверхня, нападник самотужки кинув його на скло зі всією силою. Коли Максим пробив скло головою, то цей чоловік продовжував його тримати за плечі. Він хотів викинути його з вікна. В момент, коли він тримав Максима, наша подруга почала його відтягувати і тримати за капюшон, на що він сказав: я зараз вас теж тут повбиваю. Я взяв перцовий балончик і забризкав його. Як виявилось потім, коли приїхали працівники поліції, у нього при собі була зброя. Потім Максим встав, пройшов декілька кроків і впав”, - кажуть друзі померлого підлітка.

У випуску “Говорить вся країна” покажуть і детально розберуть повне відео із камер спостережень, що зафіксували подію. Чому батьки хлопця переймаються, що підозрюваний не отримає заслуженого покарання, як прокоментувала смертельний інцидент сестра вбивці, які зв’язки обвинувачений має з судом і що на це відповість працівниця ДБР, дивіться вже сьогодні о 19:30 на “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі