Чи виростуть тарифи на електроенергію: відповідь заступниці міністра енергетики

Чи виростуть тарифи на світло: відповідь Міненерго
Unsplash

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук відповіла, чи будуть підвищувати тарифи на електроенергію.

Поділитися:

Через раптове похолодання в Україні різко зросло споживання електроенергії майже на 7%: про це повідомляє Укренерго. У відомстві закликали у вечірній годині пік з 19 до 22 споживати електроенергію ощадливо, особливо ж у зв'язку з руйнуваннями, які Росія завдала українській енергосистемі. Навантаження на мережі зросло, що може призвести до дефіциту електроенергії та зростання тарифів на неї. Які наслідки це матиме? На це та інші питання розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі "Єдиних новин".

Чи виростуть тарифи на світло

"На сьогоднішній день рішення ще не прийнято. Тривають підрахунки та дискусії", — відповідає Світлана Гринчук.

Заступниця міністра енергетики не виключає ймовірності зміни тарифів, однак вона запевняє: підвищення цін у разі ухвалення буде мінімальним. Водночас продовжать працювати пільгові механізми для побутових споживачів, які компенсують вартість електроенергії.

Нестача електроенергії: прогнози

Сказати щось напевне складно, адже атаки ворога непередбачувані та мають великі масштаби руйнування. Постраждали тепло, гідрогенерація та електромережі. Найскладніша ситуація на Харківщині, адже попри спроби енергетиків стабілізувати живлення нові обстріли зводять все нанівець. Також непрості обставини у Кривому Розі.

У інших регіонах України ситуація стабільна. Через похолодання вже було застосовано екстерний імпорт з країн-сусідів. Водночас Світлана Гринчук звернулася до споживачів:

"Я вкотре хочу попросити споживачів: зараз ваша підтримка для енергетиків для стабільної роботи енергосистеми дуже важлива, і ця підтримка — це дійсно можливість скорочувати споживання електроенергії... Ми зараз повинні єдиним фронтом працювати". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: