Коли вийде оновлення ChatGPT: інформація інсайдерів

Коли вийде версія ChatGPT-5, та якою вона буде?

Поділитися:

Справжній вибух у популярності ChatGPT, інструменту генеративного ШІ, на початку 2022-го спричинив справжню хвилю інтересу до штучного інтелекту серед побутових користувачів мережі. Штучний інтелект нарешті став рутинним інструментом, а не чимось фентезійним з фільмів про майбутнє. Видання Business Insider повідомляє, що от-от вийде оновлена версія моделі — GPT-5. Розбираємося, чого чекати від оновлення, та коли воно буде доступним для користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо організувати діалог між GPT та Bard: проводимо експеримент

Коли вийде нова версія ChatGPT

За джерелами Business Insider, компанія OpenAI готується випустити в найближчі місяці наступну версію своєї моделі для ChatGPT. Це ймовірно відбудеться в середині року, швидше за все, влітку. Компанія ще не має встановленої дати випуску нової моделі, а це означає, що поточні внутрішні очікування щодо її випуску можуть змінитися. 

ChatGPT

Що буде в оновленні ChatGPT

"Це дійсно дуже добре, навіть матеріально краще", — сказав один генеральний директор, який нещодавно побачив версію GPT-5. За словами генерального директора, OpenAI продемонструвала нову модель на прикладах використання та даних, унікальних для його компанії. Він також розповів про інші удосконалення моделі. Так, у новій розробці є можливість викликати ШІ-агентів, які розроблених в OpenAI, для автономного виконання завдань. Співробітники OpenAI сподіваються, що GPT-5 буде більш надійним і справить враження як на звичайних користувачів, так і на корпоративних клієнтів, повідомляє одне з джерел Business Insider.

Коли була остання версія ChatGPT

OpenAI випустила останнє велике оновлення ChatGPT рік тому. GPT-4 був заявлений як набагато швидший і точніший у своїх відповідях, ніж попередня модель GPT-3. Пізніше, у 2023 році, OpenAI випустила GPT-4 Turbo. У цьому оновленні розробники намагалися виправити проблему ігнорування моделлю навідних підказок користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT чи Google Bard: порівнюємо найпопулярніші штучні інтелекти

Як працює ChatGPT

ChatGPT — це модель штучного інтелекту, створена компанією OpenAI, яка базується на архітектурі GPT (Generative Pre-trained Transformer). Ця система дозволяє моделі аналізувати та генерувати текст. Основні етапи роботи моделі охоплюють:

  1. Тренування: модель навчається на великому обсязі тексту. Під час цього процесу модель намагається зрозуміти зв'язки між словами, фразами та контекстами.
  2. Розуміння тексту: при введенні текстового запиту, модель розбирається у тексті, аналізує його семантику та контекст.
  3. Генерація відповіді: ґрунтуючись на розумінні введеного тексту, модель генерує відповідь, спираючись на свою внутрішню базу знань, накопичену під час тренування.
  4. Поліпшення взаємодії: якщо потрібно, модель може взаємодіяти з користувачем, запитуючи про уточнення або додаткові деталі, щоб забезпечити більш коректну відповідь.

Загалом ChatGPT працює на основі статистичних властивостей тексту та штучного нейромережевого навчання, і не має реального розуміння або свідомості, але намагається відтворити людський стиль мовлення та реагувати на запити на основі вивченого зразка.

GPT

Фото: Unsplash

Новини по темі