Марічка Падалко в YouTube-проєкті «Ебаут» розповіла про 17-річного сина Михайла та згадала своє активне футбольне минуле

Ведуча ТСН та «1+1 Марафон» Марічка Падалко розповіла про любов до футболу та виховання сина-патріота.
1plus1

Ведуча ТСН та «1+1 Марафон» Марічка Падалко розповіла про любов до футболу та виховання сина-патріота.

Поділитися:

Ведуча ТСН та 1+1 Марафон Марічка Падалко стала гостею YouTube-проєкту «Ебаут». Тема розмови була – патріотичне виховання дітей. Ведучі Наті Гресько, Катерина Мотрич та Ярослава Кравченко запитали Марічку, як їй вдалося виховати такого свідомого хлопця. 17-річний син телеведучої Михайло зараз вчиться в 11 класі, а у вільний від школи час бере активну участь в різних громадських ініціативах, виходить на недільні акції на підтримку полонених «Азову», допомагає розгрібати завали після прильотів ворожих ракет та шахедів, бореться з деколонізацією міського простору тощо.

«Я дуже люблю активних громадян, але це класно, коли це не твій чоловік чи син. Звісно, є моменти, коли я ним пишаюся, але є моменти, коли дуже хвилююся, переживаю і не розумію, куди це веде. Мені здається, люди, які аналізують, як вони вихвали дитину, це зазвичай ті, які мають одну дитину. Бо вони свято впевнені, що саме їхнє виховання призвело до того, до чого призвело. Як тільки з’являється друга чи третя дитина, яка йде не по лекалах першої, тоді ти розумієш, що виховання – це один з напрямків, як ти можеш вплинути на дитину. Але дуже багато залежить і від самої дитини», - сказала Марічка Падалко.

В розмові торкнулися і теми українізації, як важливо було для Марічки Падалко та її чоловіка Єгора Соболєва виростити в російськомовному Києві україномовних дітей. Ведуча пригадує, що труднощі почались, коли діти були вже в школі, бо переважна більшість їхнього оточення було російськомовні. Падалко зазначила, що найскладніше сину Михайло було, коли він тренувався у футбольному клубі, бо це «дуже зросійщене середовище».

Марічка Падалко неочікувано зізналася, що її українство розпочалося з любові до футболу:

«Моє українство розпочалося з вболівання за київське «Динамо» у 1986 році. Мій батько є затятим футбольним вболівальником, я його в родині підтримувала. Тоді було не звично в квартирі мати кілька телевізорів, тому я завжди ставала на бік батька в суперечці, який канал буде ввечері дивитися родина, бо він хотів футбол, а мама – щось інше. Дуже добре пам’ятаю той фінал 1986 року, який дивилися вночі, коли «Динамо» виграло Кубок кубків».

Телеведуча пригадує, як батько їй постійно підкреслював, як коментують гру київського «Динамо» московські коментатори: скільки було і заздрості, і бажання принизити.

Також Марічка пригадала, як сама пошила найбільший банер для одного зі знакових футбольних матчів, що проходили у Києві.

«Перший матч того відбіркового циклу ми грали з росіянами в Києві, як зараз пам’ятаю, 5 вересня 1998 року. Я тоді входила в фанатську футбольну тусовку. І я собі вигадала, що маю пошити величезний банер зі словами «Україна, вперед!» При тому, що я його шила сама руками. В мене були наколоті всі пальці. Я собі сказала: якщо встигну його пошити до матчу, тоді ми виграємо. З цією думкою прокидалася і засинала. Вважаю, що той банер також зіграв свою роль. Ми тоді виграли 3:2», - пригадує ведуча.

Марічка також проводить паралель між футбольними фанатами та найбільшими патріотами України:

«Якщо подивитися на наше середовище ще до війни, то найбільші патріоти і національні сили як раз формувалися у середовищі футбольних вболівальників ультрас. Тому ми і бачимо, що найбільше трапляється некрологів на сторінках пластунів і футбольних вболівальників - це є найбільш пасіонарне середовище».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі