ТОП-5 способів розважити себе під час відключення світла

Що робити, коли немає світла: 5 варіантів справ для дозвілля.

Поділитися:

Відключення електроенергії може статися раптово, коли неочікувано ваш будинок занурюється у темряву, а звичний ритм життя порушується на кілька годин. Проте, не варто впадати у відчай: існує безліч цікавих та корисних способів провести час, коли немає світла. Ось 5 ідей, які допоможуть вам не лише розважитися, але й з користю дочекатися відновлення освітлення.

Що робити, коли немає світла

1. Відкрийте настільні ігри та головоломки.

Зберіться з родиною або друзями за столом і зіграйте в улюблені настільні ігри. Це чудовий спосіб поспілкуватися, посміятися та згадати старі добрі часи. Також можна зібрати пазли, розгадати цікаві головоломки, кросворди або судоку, які допоможуть розвинути логічне мислення та кмітливість. Заздалегідь запасіться іграми та зарядженими ліхтариками. У хорошій компанії та за цікавим заняттям час промайне непомітно.

Головоломки

2. Пориньте у читання (або скоріше слухання).

При свічках або за допомогою ліхтарика можна зануритися у захопливу книгу можна лише ціною власного зору. Ось чому на такий випадок варто завантажити кілька аудіокниг. Вони нічим не гірші за звичайні й стануть чудовою альтернативою для паперових книг.

Навушники

3. Займіться саморелаксацією.

Медитація та йога — це чудові методи для досягнення релаксації, самофокусу та покращення загального самопочуття. Медитація сприяє розслабленню нервової системи, заспокоєнню та зосередженню. Йога ж, окрім релаксації, позитивно впливає на кровоносну систему. Її практика також допомагає впоратися зі стресом та депресією.

Йога

4. Нарешті наведіть лад удома.

Коли немає що робити, саме час розібратися зі справами, які давно відкладали. Переберіть старий одяг, розберіть мотлох на балконі, перевішайте штори, зробіть вологе прибирання, помийте вікна — задач може бути настільки багато, що світло повернеться раніше, аніж ви з ними закінчите.

Прибирання

5. Влаштуйте фотосесію.

Відключення світла може стати чудовою можливістю для творчої фотосесії. Запаліть свічки або ліхтарики, щоб створити атмосферне освітлення, і експериментуйте з різними композиціями та ракурсами. Ви можете фотографувати себе, своїх друзів, членів родини або навіть домашніх тварин.

Камера

Фото: Freepik, Unsplash

Як підготуватися до відключення світла

Заздалегідь потрібно переконатися, що у вас є:

  • заряджений павербанк
  • заряджений ліхтарик
  • запасні акумулятори для освітлення
  • запаси води (якщо водопостачення у вашій оселі пов'язано з електрикою)
  • готівка (на випадок блекауту в усьому населеному пункті)
  • провідні навушники (аби змогти скористатися радіо на телефоні)
  • завантажені фільми та книги — для вашого дозвілля

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі