Клопотенко назвав ТОПову весняну страву, а Поперешнюк розповіла про розширення ресторанного бізнесу: ексклюзивні коментарі за лаштунками “Пісня мого життя”

Пісня мого життя
Щонеділі
Євген Клопотенко назвав найкращу весняну страву

Гості “Пісня мого життя” ресторатор Євген Клопотенко та підприємиця Інна Поперешнюк розповіли про свою співпрацю, а також поділилися кулінарними рекомендаціями.

Поділитися:

Щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють прем’єру проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого стала Катерина Осадча. За правилами, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені.

Героями нового епізоду проєкту стали шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко та бізнесвумен і співзасновниця “Нової Пошти” Інна Поперешнюк. Ексклюзивно для сайту 1+1 гості поділилися враженнями від “Пісня мого життя”, подробицями своєї співпраці та кулінарними рекомендаціями.

Євген Клопотенко

Чому ви вирішили взяти участь у “Пісня мого життя”?

Мені цікаво спілкуватися з людьми, які працюють для створення таких проєктів. Дивишся, хто про що думає — це таке собі дослідження українського шоубізнесу. Це класна можливість знаходити друзів для подальшого спілкування та співпраці.

Яка пісня асоціюється у вас з Україною?

Тарас Петроненко — “Україно”. Це одна з двох пісень, які я знаю від А до Я.

Клопотенко

Разом з Інною Поперешнюк, ще однією гостею “Пісні мого життя”, ви спільно відкрили кілька успішних закладів. У чому секрет вашого продуктивного партнерства?

Ми одне одного поважаємо та приймаємо на 100%. Це найголовніше правило: ми не засуджуємо помилки, а навпаки підтримуємо, і це дуже важливо.

Раніше ви розповідали, що плануєте займатися удосконаленням лікарняного харчування. На яких засадах та принципах будуть відбуватися ці зміни?

Спочатку ми почали співпрацювати з Міністерством охорони здоров’я, потім з експертами, які відповідають за норми харчування і далі підключаємо дієтологічні базові принципи. Харчування має відповідати деяким правилам. По-перше, воно не має зашкодити, а, по-друге, має бути ще й смачно. Наразі перше правило діє, а про друге навіть ніхто не говорить. Ось чому наша задача — це зробити, щоб було корисно, допомагало організму хворих, але й щоб обов’язково смачно.

Порадьте ТОПову весняну страву.

Навесні обов’язково треба їсти спаржу. Її достатньо просто зварити у воді та додати трохи лимону і вершкового масла.

Євген Клопотенко

Інна Поперешнюк

Чи є у вашому житті пісня, що, можливо і не асоціюється з певним моментом, але присутня протягом життя постійно?

Це пісня “Обійми” гурту Океан Ельзи. Вона завжди зі мною та асоціюється з дуже приємним моментам мого життя — закоханістю. Раніше знала її напам'ять, але зараз, можливо, вже не згадаю. Вона дуже романтична. Надзвичайно люблю творчість Святослава Вакарчука і гурт “Океан Ельзи”, колись знала майже всі їхні пісні. Ще подобається пісня “Порічка”, під неї часто бігаю в лісі. Вона дає мені енергію. Також до вподоби “SHUM” гурту GoA, а чому — дізнаєтесь у випуску. Розкажу, як вона врятувала мене і надала сили закінчити те, що я почала.

Ви одна з найуспішніших жінок підприємиць в Україні. Поділіться, що вас надихає та мотивує на плідну працю? Чи допомагає музика концентруватись на роботі?

Мене надихають труднощі. Обожнюю боротися зі складнощами. Коли є проблема — я люблю її вирішувати. Отримую від цього задоволення та багато змін у системі бізнесу. Дивно, але саме це мене мотивує. Де є перешкоди, труднощі, якісь ризики — я там.

Інна Поперешнюк

Ви є провідною інвесторкою і співвласницею київського закладу “100 років тому вперед” і нового проєкту Євгена Клопотенка “Полтава”. А також великою прихильницею української кухні. Чи є у вашому списку фаворитів якась мало відома українська страва, яку хочеться популяризувати?

Це квасоля. Останні пару місяців готую багато страв з неї. Хоч квасолю вирощують ледь не в кожному господарстві, але ми чомусь її не їмо. Майже вся Європа на сніданок подає квасолю в томаті, а ми додаємо в борщ та й все. У мене є свої два рецепти: один вже випустила на сайті рецептів у Євгена Клопотенка, а в цю неділю якраз готувала пюре з квасолі — воно було неймовірно смачне і корисне. Моя родина за 3 хвилини з’їла всю тарілку.

Компанія “Нова Пошта” за останній рік відкрила десятки філіалів по всій Європі. Чи плануєте ви розширювати свій ресторанний бізнес і просувати українську кулінарну культуру на європейський ринок?

Так, звичайно. Ми наразі запустили продаж франшизи наших українських кафе. Тобто будь-який українець, який захоче відкрити наш заклад у якомусь місті Європи, може зайти на наш сайт, заповнити заявку.

Бути жінкою-підприємицею — непроста задача, особливо в часи війни. Яку пораду б ви дали тим жінкам, які ще не мають достатнього фінансового ресурсу, але прагнуть в майбутньому заснувати свою компанію?

Порада всім, не тільки жінкам: треба бути сміливою людиною. Не варто боятися ризикувати та тоді однозначно все вийде. Якщо людина впевнена, якщо людина цього хоче і мріє — ця мрія обов'язково здійсниться. Ризикуйте! Не хвилюйтесь і не бійтесь. Українські жінки — найкращі, і їм усе вдасться.

Інна Поперешнюк

Про особисті історії зіркових гостей дивіться у новому епізоді “Пісня мого життя”, яка виходить щонеділі о 21:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі