Де в Україні купити найсмачніший сир за доступною ціною

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Де в Україні купити найсмачніший сир за доступною ціною
Getty Images

Які зараз ціни на сир в Україні - розібрались у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Щороку, коли наближається свято Великодня, одним з найбільш популярних продуктів на українських святкових столах залишається сир. Зрозуміло, що ціни на цей продукт коливаються у різних містах, і "Сніданок з 1+1" підготував огляд цінової політики на сир у деяких регіонах України.

Житомир відзначається широким асортиментом сирів з різними ціновими категоріями. Наприклад, за кілограм вершкового сиру можна заплатити від 190,50 грн, тоді як Гауда коштує трошки дорожче - 195,50 грн за кілограм. У супермаркеті найдорожчий сир продається за 359 грн за кілограм. Однак, на ринках ціни дещо інші: за кілограм твердого сиру можна витратити від 250 до 325 грн. У середньому, ціна за сир тут -  282 грн за кілограм.

Вінниця також пропонує різноманіття сирів. Тут ціни коливаються від 190 грн за кілограм твердого сиру до 530 грн за кілограм вишуканого "дорблю". У середньому, кілограм сиру на місцевому ринку коштує 300 грн.

Трускавець славиться своїми молочними продуктами. На місцевому ринку кисломолочний сир продається за 150-160 грн за кілограм, традиційний сир - за 329 грн, а вершковий - за 325 грн. Крафтові сири домашнього виробництва трошки дорожчі: наприклад, сир й витриманий коштує 96 грн за 100 г.

Львів дарує своїм мешканцям різноманіття вибору сирів. На львівських ринках можна знайти сметанковий сир за 180 грн за кілограм, а "сулугуні" - за 240 грн. Крім того, доступний також сир "адегейський" за 240 грн за кілограм.

сир

Інтерес до сирів перед святом Великодня не тільки сприяє вибору для святкового столу, але і дозволяє оцінити місцеві традиції та особливості кожного регіону. Вибір сиру на святковий стіл може стати ще одним чудовим способом насолодитися українськими кулінарними традиціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі