Які християнські свята будуть цього тижня: Іоанна Богослова, Миколи Чудотворця і не тільки

Церковний календар на тиждень: найважливіші християнські свята з 6 по 12 травня.

Поділитися:

Церковне свято понеділок 6 травня

У церковному календарі 6 травня згадують Йова Багатостраждального. Жив він в Аравії, був з племені Авраама. Йов був праведним і благочестивим чоловіком. Мав він велику родину, численних слуг, і всі його шанували. Та диявол заперечив, що Йов має свою праведність лише через багатство і щастя. Через ці звинувачення вірянин втратив майно, дітей і здоров'я, але все одно не втратив віру і продовжував благословляти Бога. За це Бог ще більше благословив Йова, подарував йому багатство і родину.

Церковне свято вівторок 7 травня

7 травня в церковному календарі шанують мученика Акакій. Він народився в Каппадокії і служив сотником у Мартисійському полку під командуванням Фірма. Під час гонінь на християн за імператора Максиміана Галерія (305-311) Акакій відкрито визнав свою віру перед Фірмом. За це його піддавали жорстоким катуванням, проте він залишався стійким завдяки своїй вірі.

Церковне свято середа 8 травня

8 травня віряни вшановують пам'ять Іоана Богослова. Він був одним з дванадцяти апостолів Ісуса Христа і єдиним, хто помер природною смертю. Іоан був сином Зеведея і братом апостола Якова. Своє прізвисько "Богослов" він отримав через свої глибокі богословські твори. Він також вважається автором кількох книг Нового Завіту, зокрема Євангеліє від Іоана, три послання Іоана та Одкровення Іоана Богослова.

Церковне свято четвер 9 травня

За новим церковним календарем 9 травня — Миколая Чудотворця, одного з найвпливовіших святих Церкви. Його мощі були перенесені до Бару з Мир Лікійських саме у цей день у 1087 році. Святий Миколай прославився як благочестивець, благодійник, захисник нужденних та покровитель.

Церковне свято п'ятниця 10 травня

За новим церковним календарем 9 травня — апостола Симона. Він є одним з дванадцяти головних апостолів. Святий народився в місті Кани, і тому його часто називають Канаїтом. Також відомий як Зілот за своє віддане виконання законів. Симон був надзвичайно відданий Господу і завжди йшов за Ним. Він помер у Великій Британії, де його розп'яли на хресті.

Церковне свято субота 11 травня

Православна церква 4 травня згадує рівноапостольних Кирила і Мефодія. Вони народилися в місті Солуні у родині багатих і благочестивих батьків. У молодості брати відмовилися від світського життя і вирушили на гору Олімп, де вивчали слов'янську мову. Вони переклали на слов'янську багато книг і створили кирилицю, абетку слов'ян, необхідну для богослужіння. Кирило і Мефодій відомі як святі, що поширили слов'янську мову і абетку у різних країнах.

Церковне свято неділя 12 травня

12 травня за церковним календарем вшановують пам'ять святителя Германа, життя якого припало на VII століття і було повне випробувань. Після смерті батька його віддали на службу церковним кліриком, а згодом він був призначений єпископом. Герман завжди відстоював християнську віру, що призвело до його заслання в далекі краї. Повернувшись, він став патріархом Константинополя, але через свою непохитність віри знову був засланий за часів імператора Лева Вірменина. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі