Цікаві факти про "Сніданок з 1+1", які ви могли не знати

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Цього ви не знали про "Сніданок з 1+1": 11 цікавих фактів

5 тисяч рецептів, 1400 мандрівок та 27 років любові глядачів: найцікавіше про "Сніданок з 1+1".

Поділитися:

Дякуємо, а не святкуємо! Цьогоріч "Сніданку з 1+1" виповнилося 27 років. Це абсолютний рекорд на українському телебаченні серед ранкових проєктів. За цей час "Сніданок з 1+1" став важливою частиною життя багатьох людей. З цієї нагоди дякуємо глядачам за те, що впродовж цього часу починають та довіряють свої ранки улюбленим ведучим. Ділимося цікавими фактами про проєкт, які ви могли не знати.

1. Вперше на телеекрани українців “Сніданок з 1+1” вийшов навесні 1997 року. Першими ведучими стали Анна Безулик і Данило Яневський.

2. Свого часу ведучими ранкового проєкту були Марічка Падалко, Лідія Таран, Олексій Нагрудний, Юрій Горбунов, Костянтин Грубич, Анатолій Анатоліч, Марина Леончук, Олег Панюта, Тала Калатай та інші українські зірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки мешканців Харкова залишились без даху над головою, графіки відключення світла, та як нові тактики росіян впливають на роботу ДСНС: “Сніданок з 1+1” провів прямий ефір із незламного міста

3. “Сніданок з 1+1” вперше вийшов у прямий ефір у 2010 році (до цього програма виходила у запису), ще і з новим ведучим — Русланом Сенічкіним, який у 2023 році потрапив до Національного реєстру рекордів України за «Найтриваліший термін роботи ведучого ранкового проєкту». 

4. За 14 років роботи у програмі телекулінар Руслан Сенічкін разом з командою створив понад 5 тисяч відеорецептів та випустив 3 кулінарні книги. 

5. До повномасштабного вторгнення у “Сніданку з 1+1” виходила найбільш мандрівна ранкова рубрика українського ТБ - “Сніданок.Мій путівник”. Ведучі й кореспонденти показували глядачам найцікавіші місця різних країн світу — США, ОАЕ, Кенії, Сакартвело, Йорданії, Франції, Португалії, Польщі, Єгипту, Греції, Німеччини, інших, і звісно —  України. На ютуб-каналі Сніданку загалом 1400 відеосюжетів з мандрами.

6. У найпершій версії “Сніданку” 1997 року ведучим прогнозу погоди був… кіт Данило, який вів погоду у віршованій формі.

Руслан Сенічкін та Людмила Барбір

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв розповів про 27-річчя «Сніданку з 1+1», інцидент з Людмилою Барбір та останній ефір Руслани Писанки

7. Вже 12 років “Сніданок” допомагає безпритульним тваринкам знаходити свої люблячі родини.

8. Людмилу Барбір обрали ведучою “Сніданку”, шляхом глядацького голосування на сайті 1+1. До роботи у ранковому проєкті Людмила знімалася у серіалах, озвучувала фільми та мультфільми, викладала сценічну мову і дикцію, а також працювала ведучою на телеканалі ТЕТ. 

9. До роботи на “Сніданку” Єгор Гордєєв кілька років працював ведучим ранкових випусків ТСН. У 2016 році ведучий переїхав в Чехію, щоб займатися розробкою міжнародного телеканалу, а у 2017 повернувся до України працювати ведучим «Сніданку з 1+1», на запрошення Юлії Жмакіної, директорки департаменту ранкового мовлення 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27 років «Сніданку з 1+1»: Барбір, Сенічкін, Шовкопляс і Гордєєв пригадали свої перші ефіри у ранковому проєкті та поділилися архівними фото

10. Єгор Гордєєв проспав перший ефір своєї телепари Нелі Шовкопляс. Ведуча пригадує:

«Перший прямий ефір, звісно, був дуже стресовий, і пройшов як в тумані. До того ж Єгор того дня проспав і запізнився, довелося починати без нього. На щастя, тоді ми вели «Сніданок» вчотирьох, тож я була не сама, а з Русланом Сенічкіним та Людою Барбір. Було невимовно страшно. Але я дуже добре пам’ятаю, що як тільки вимкнулися камери, я видихнула й чітко усвідомила, що я на своєму місці. Здавалося, що це не перший ефір, а сотий, і я працюю тут дуже давно».

Неля Шовкопляс

11. До роботи на “Сніданку” Неля Шовкопляс протягом деякого часу працювала торговельним представником у б’юті-сфері, потім був декрет, а після декрету Шовкопляс пішла навчатись у 1+1 media school. Після закінчення курсів Неля проходила стажування на кількох проєктах 1+1, а згодом пройшла проби на ведучу «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінювалася Неля Шовкоплас: фото 7 років тому і зараз

Новини по темі