День Ангела Івана: чому в березневому календарі іменин це ім'я зустрічається так часто

Чому люди на ім'я Іван найчастіше святкують День Ангела в березні
Фото: Freepic

Іменини Івана в березні 2024 року: дати, значення імені та його походження.

Поділитися:

Іван — одне з найпоширеніших чоловічих імен в Україні. Воно мелодійне та змістовне, а також має багату історію. Ім'я Іван часто використовується в українській літературі та народних казках. Цікаво, що в березні календар іменин рясніє днями, коли відзначають День Ангела власники цього імені. Дізнайтеся дати іменин, походження та значення імені Іван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар здоров'я та краси на березень 2024: сприятливі дні для процедур

У березневому календарі іменин ім'я Іван зустрічається так часто тому, що цього місяця ми вшановуємо пам’ять багатьох святих з цим ім’ям, серед яких:

  • Іван Постник — 2 березня 
  • Іван Дамаскін — 4 березня
  • Іван Кущник — 12 березня
  • Іван Євангеліст — 24 березня

Значення імені Іван

Ім’я Іван означає "помилуваний Богом", "милість Божа", "подарунок Божий".  Наші предки називали цим іменем довгоочікуваних спадкоємців або синів, на яких покладали великі надії, зокрема, в духовній сфері.

Походження імені Іван

Ім’я Іван походить від давньоєврейського імені Іоанн або ж Йоанан. Коли воно потрапило в Малу Азію, Грецію й Рим, то стало міжнародним та трансформувалося у Йоан. Згодом ім’я опинилося й на слов’янських землях, набувши звичної для нас форми — Іван

Особливої популярності ім’я набуло через поширення християнства, адже його носили Предтеча Христа, апостол Богослов та десятки святих вчителів церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на березень 2024: найважливіші свята та дати

Новини по темі