ДНК від самотності: у “Говорить вся країна” допомогли знайти кровну сім'ю 47-річній вдові

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
ДНК від самотності: у “Говорить вся країна” допомогли знайти кровну сім'ю 47 річній вдові
1plus1

Покинута матір’ю в пологовому будинку: як команда "Говорить вся країна" знайшла зниклих родичів, коли це здавалося неможливим.

Поділитися:

З понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувається показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Говорить вся країна" розібралися у справі 29-річної жінки з Борисполя, яку начебто виштовхнув з вікна 51-річний сусід

Темою цього епізоду стала історія 47-річної Світлани. Жінка працює перукаркою в маленькому місті Нова Самарь та уважно вдивляється в обличчя кожного свого клієнта. Вже багато років сподівається побачити в чужих очах рідну по крові людину. Ще немовлям її залишила в пологовому будинку власна матір, відтоді жінка ніколи не бачила рідних людей. Прийомні батьки ще в п’ятирічному віці розповіли їй всю правду, та Світлана завжди тримала надію знайти свою біологічну сім'ю. Багато років жінка намагалась відшукати рідних, зверталась до різних органів та збирала по крупицям інформацію про маму. Все було марно, адже знала вона тільки ім'я матері та рік народження. Усі спроби щось відшукати завжди обривались несумісними деталями і приводили у глухий кут. Та чи насправді можливо відшукати родину, коли інформації майже нема?

Команда “Говорить вся країна”  взялась допомогти Світлані і розпочала власні пошуки. У пологовому будинку вказали, що йморівне ім'я матері може бути Тишкевич Лідія Вікторівна, яка народила дівчинку в 19 років. У місті Нова Самарь вона не проживала, тому шукати доводилось по всій Україні, та і не тільки. Журналісти програми виявили, що місце народження жінки - село Мотвиця, але в Україні такого нема. Натомість воно існує в Польщі. То, чи дійсно Світлана може бути польської національності? 

Виявилося, що назва села була записана неправильно, і мати Світлани родом з села Мутвиця на Рівненщині. Та і там пошуки постійно обривались, адже нікого з прізвищем Тишкевич не було виявлено в реєстрах. Однак доволі розповсюдженим було прізвище Тишковець. І саме таке прізвище мала Лідія Вікторівна, 1957 року народження, яка вважалася ймовірною матір'ю Світлани. Проста помилка лікарів чи навмисне рішення матері приховати свою особистість спричинила таку ситуацію?

Часто покинуті біологічними батьками діти бояться бути непотрібними рідним. Та є почуття сильніше за це - страх самотності. Що спонукало Світлану не здаватись та продовжувати пошуки - розповіла психологиня Оксана Зайцева

“Кожна людина хоче знати, звідки вона. Світлана з самого дитинства, з 5 років, розуміла, що вона не є кровною дитиною своїх батьків. Вона спостерігала за собою, розуміла, що відрізняється. Тому їй хотілося знайти тих, з ким вона однієї крові. Кров зове, як кажуть”.

Чи вдалось нашій героїні відшукати рідну маму та нову сім'ю, який результат показав тест ДНК, та чому насправді Лідія покинула власну доньку?

Дізнайтеся всі подробиці пошуків родини для Світлани у новому епізоді "Говорить вся країна", що виходить з понеділка по п'ятницю, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі