Метро не для військових: що не так із пільговим проїздом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Метро не для військових: що не так із пільговим проїздом
Getty images

Чи мають військові без посвідчення право на пільговий проїзд - розібрались у «Сніданку з 1+1».

Поділитися:

Не пускають військових без посвідчення - такі історії вже заповнюють інтернет і збирають численні коментарі. А все тому, що навіть предʼявивши військовий квиток, захисника не пропускають у метро за пільговим проїздом. Працівники метрополітену деколи просто проявляють зневагу до цих людей, замість того, щоб розібратись в проблемі. 

Посвідчення учасника бойових дій, тобто так зване УБД - основний документ, що надає право на пільгу, та чи всі військові його мають? Насправді, такий документ робиться доволі довго і складно, а без нього військовим можуть у грубій формі виказати відмову у пільговому проїзді, дійшовши інколи до суперечок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дотримуватись норм Міжнародного Гуманітарного Права, коли ворог вчиняє інакше

За словами військово психолога Андрія Косінчука, варто підходити до такого діалогу з етичної сторони:

«Ніхто не просить жінку, яка стоїть на турнікеті порушувати правила або пропускати через доброту. Тим не менш, доносити інформацію, якщо такий пропуск неможливий, варто коректно. Вона його не в метро не пустила, вона його в суспільство не впустила. Тут питання етичного відношення до ветеранів і також питання безпеки».

Отже, недоречне відношення працівників громадського транспорту до військових варто фіксувати, вказавши імʼя співробітника. У разі подібних ситуацій - подавати відповідну скаргу на робітника, що проявив неповагу до захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка України: як зміниться курс долара та які нові податки введуть

Новини по темі